Oktatóink

Szőke Sándor „Shanti” vagyok, 22 éves koromban egy súlyos deréktáji idegbecsípődés indított el a jóga és a gyógyulás útján és ez az út azóta is töretlen. A jógát a legjobb tanároktól tanultam, illetve tanulom, hogy Szenvedéllyel és elhivatottsággal adjam át azt az életérzést amit csak a jóga adhat. 2015-ben alapítottam meg jógaműhelyem és azóta oktatom a jógát a várpalotai és a székesfehérvári közösségben. Jógaképzettségem: Hatha, Ashtanga, Vinyásza, Gerincterápiás jógaoktató és rendelkezem edzői diplomával is.

 

 

 

Utasi Petrának hívnak, Női jógaoktató és terapeuta vagyok, jelenleg a Vinyasa Flow jógairányzat területén bővítem tudásom. A jógával és ezzel együtt az önismerettel 2017-ben kezdtem el foglalkozni, mert úgy éreztem túl sok a belső feszültség bennem, a saját félelmeimen és vélt gyengeségeimen nem tudok egyedül felülkerekedni. Azt viszont tudtam, hogy szeretnék változni, felszabadultabb lenni és nőiségemben kiteljesedni, mélyebb érzelmeket megélni.
Az élet úgy alakította, hogy egy női körre találtam rá, ahol rengeteget tanultam Önmagamról, a nőiségemről és az emberi kapcsolataimról.
Aztán elmentem az első jóga órára, ami után úgy éreztem fellélegzik az elmém és a lelkem, na meg a testem is. Előtte nem tudtam milyen érzés az agyamat nem pörgetni folyamatosan mindenen. A jóga ezt adta, amire nem is tudtam mekkora szükségem van. Elcsendesült az elmém, és ebben a csendben szép lassan elkezdtem megérezni, meghallani, tanulni és elfogadni magam.
Szép lassan kirajzolódott bennem, hogy szeretnék segíteni másoknak is az Önmagukhoz vezető út megtalálásában, önmaguk elfogadásában és szeretetében. A jóga ebben tud támogatni, hiszen jógázás közben te vagy ott, csakis te. A tested és a lelked, az igaz valód. Az ászanák kivitelezése közben magadra tudsz koncentrálni, a külvilág távolinak tűnik, így ha figyelsz a testedre egy bensőséges, meghitt viszonyt tudsz kialakítani Önmagaddal, a testeddel és a lelkeddel is. Formálod a lelked, miközben formálódik a tested is.

Célom a jóga által a rohanó világunkba nyugalmat és kiegyensúlyozottságot csempészni, ha eljössz az órámra az valóban Rólad szóljon, a Te időd legyen, ahol feltöltődhetsz testileg és lelkileg, az elméd megpihenhet.