Hatha Flow jóga

A szisztematikusan felépített jógaórák tradicionális test- és légzőgyakorlatokat (ászanák és pránájámák), jógikus mély relaxációkat (pratjahára), autentikus meditációkat (dhjána), tisztító gyakorlatokat (kríja) és mindfulness technikákat tartalmaznak. Az órák strukturált felépítésük révén biztosítják az elméleti és gyakorlati megértést. Mindenkinek szólnak, aki szeretné elmélyíteni jógaélményét.

Ígérhetem, hogy a jógaórákon olyan  Önismeretre, tapasztalatra és képességre teszel szert, ami elősegíti számodra a tökéletes testi – lelki – szellemi és spirituális fejlődést. Hogy közelebb kerülj igazi Önvalódhoz, a benned élő spirituális szeretett lényhez és elindulj egy teljesebb emberi létezés felé.

“Amint megbecsülöd a jelen pillanatot, minden boldogtalanság és harc feloldódik, és az élet kezd könnyűvé és örömtelivé válni.  Amikor a jelen pillanat tudatosságával cselekszel, bármit is teszel, áthatja egyfajta minőség, gondoskodás és szeretet, még a legegyszerűbb tevékenységeidet is.” – Eckhart Tolle.

 

Óráim célja és tanítása összhangban van az ősi tradicionális jóga tanításaival:

Testi fejlődés: „Az ászanák az embert megszilárdítják, betegségektől mentessé, és tagjaiban könnyűvé teszik” (Hatha jóga Pradipika I.17).

Lelki fejlődés: Samatvam Yoga Uchyate  -“A kiegyensúlyozottságot jógának hívják” (Bhagavad Gita 2.48). A jóga megalapozza a lelki stabilitásod és megtanít arra, hogy képes légy megőrizni lelki egyensúlyodat bármilyen körülmények között. Ez a kiegyensúlyozott, boldog lelkiállapot, amit a jóga nyújt, segít hogy az élet minden területén megvalósíthasd Önmagad és céljaidat.

Mentális fejlődés: „Yogah chitta vritti nirodhah”, azaz „A mentális folyamatok szétszóródása megállítható. Amikor a mentális nyugtalanság és elterelődés megszűnik, a nyugalom és harmónia állapota bekövetkezik.” (Patanjali Jóga Szútrák II.)

Amikor megkérdezték Buddhát, miért van az, hogy tanítványai oly sugárzóak, miközben sokan nagyon szegény körülmények között élnek, naponta csak egyszer esznek, Buddha így válaszolt: „Nem aggódnak sem a múlt sem a jövő miatt, hanem a jelenben élnek. Ezért olyan ragyogóak. Ha az ember a jövőért aggódik vagy rágódik múltja felett, ez fásulttá teszi a lelket, amint egy zöld növény elszárad, ha elzárják a naptól.”

Ha kedvet kaptál egy kis spirituális utazásra, akkor jelentkezz most!

Szerdánként 19:15-től szeretettel várlak a Shakti Jógastúdió, Mozgásközpont és Életmódcentrum-ban.

Gyere és ászanázz velünk!

Találkozunk a jógamatracon!

Szőke Sándor – Hatha, Ashtanga, Vinyásza, Gerincterápiás jógaoktató